Background

HOAX Coffee Nicaragua Los Bucaros 250 g

Dost lidí si v Česku jako kafe na espresso představí zrna upražený na černý odstín černé a očekává zpravidla tu správnou kávovou chuť. Nedej bože, aby tam byla nějaká kyselost, to pak přece musí být zkažený. I když to tak v reálu není, občas je třeba určité věci respektovat. Ale taky to neznamená, že se nemůžeme snažit lidi nenápadně zlákat na stranu větší komplexity.

Mít kafe, který chutná jako kafe, ale je v něm cítit i víc, než jen kafe? Win win. Tahle Nicaragua má tu správnou oříškovost, takže konzervativnost - check. Jenže kromě toho má i něco, co by člověk tak úplně nečekal. Ale protože nejsme největší fanoušci sdílení chuťových profilů, neboť lidský mozek je velmi náchylný k ovlivňování, schválně, co tam přijde nečekaného vám? 

Farma: Los Bucaros 
Farmáři: Isacio Albir, Ana M. Albir,  Eudoro Guillen  
Nadmořská výška: 1300-1500 
Zpracování: Washed 
Odrůda: Caturra&Catuai
Příprava: Espresso 
Uchovávání: Uchovávejte na suchém a tmavém místě. Spotřebujte nejlépe do tří měsíců.
Obsah: 250 g pražené zrnkové kávy

 

Další informace

Zvolte si svůj hoax na obalu
280 Kč

Doprava: po Brně zdarma, do Zásilkovny 59,- Kč, na adresu po celé ČR 99,- Kč

Předchozí produkt Nadcházející produkt

O farmě

Los Bucaros je kombinace promyté catuai a caturry ze tří různých farem v Nueva Segovia: Aqua Sarca, Las Hortensias a Los Pirineos farmářů Isacio Albir, Ana M. Albir a Eudoro Guillen. 
Isacio vlastní farmu o velikosti 87 hektarů z čehož 20 hektarů je přírodní rezervace, divoký les, skrze který teče řeka. Zbývajících 67 hektarů je zasázeno různorodou škálou kultivarů jako caturra, catuai, obata, marsellesa, parainema, geisha, java a maracaturra.
 
Isaciovou oblibou je experimentovat s novými metodami fermentace. Otec Marthy a Anny koupil Las Hortensias v roce 1992, vedení se ujaly v roce 2014. Farma je posazena v srdci Dipilto, jedné z nejznámějších kávových oblastí v Nicarague, s vlastním mikro klimatem, velice nahrávajícím kvalitní kávové produkci. Harmonie půdy, vody, fauny a flory dodává autentický charakter kávě produkované právě v Las Hortensias.
 
Majitelky kladou velký důraz na konzervaci životního prostředí a udržitelné postupy bez ztráty nejvyšší kvality. Pěstují Maracaturra, Marselleza a Catuai ve stínu citrusovníků Bucaro.  Ana a Martha jsou velmi proaktivní v různých zpracováních čítajíc metody naturální, honey, promyté i anaerobní fermentace. Roku 2020 Las Hortensias dosáhla 6. místa v prestižním Cup of Excellence v Nicarague.
 
Eudoro zdědil 70 hektarů rozsáhlou farmu Los Pirineos po svém otci, který jí koupil roku 1965. Roku 1979 Eudorův otec zasadil 170 tisíc stromů, vybudoval zpracovatelskou stanici a začal experimentovat s delšími fermentacemi plus naturální a honey metodami pro zlepšení kvality své kávy. Tuto kávu pojmenoval po stromu z centrální Ameriky, Búcaro, vysokém stromu, který láká kolibříky, kteří jej pak opylují.
O farmě

Hoax Coffee

Ležíš v posteli, jsou 3 hodiny ráno, za 3 hodiny vstáváš, nemůžeš spát. Hlavou se ti honí zásadní otázky bytí: Co kdyby Země byla placatá? Co kdyby byl Elon Musk člověk? Co se děje se středy od donutů?
 
V dnešní době moře informací a oceánu dezinformací nevíš čemu věřit a s každým dalším rokem všechno dění na téhle planetě působí víc a víc depresivně. Co taky působí depresivně je, když si koupíš kilo kafe v supermarketu, ať té zoufalosti vdechneš aspoň nějakou energii, a zjistíš, že stejně jako Mark Zuckerberg, tady na tom světě nemá tohle kafe co dělat. V tenhle moment se ti nabízí dvě možnosti: 
 
1. Lehni si, snaž se nebrečet, rozbreč se. 
2. Dej si HOAX. 
 
Někdy totiž to nejlepší, co můžeš pro svoje psychický zdraví udělat je zvolit radši modrej prášek (ahoj Neo). Dát prostor svý představivosti. Nebrat se tak vážně. Jak docílit takový chvilkový nezávislosti na realitě? Dobrý kafe říznutý trochou vtipu.
 
 A protože je v ČR strašně málo pražíren kávy (shoutout všem 267485937 pražírnám v rádiusu 50km), rozhodli jsme se šířit dobrý, farmářům férově zaplacený kafe a ucházející, copywriterovi neproplacený hoaxy.
Hoax Coffee