Limitka, která tu s námi bude jen do srpna! Má krásně sladké tělo s broskvovým nádechem a finišem kakaových bobů.
Schváleno všemi alternativními způsoby přípravy, vysoce kompatibilní s ledem.
A jak funguje zpracování laktickou fermentací? Slovy farmáře Wiliama Ortize:
,,Posbíráme třešně v ideálním stádiu zralosti, vytřídíme pomocí tzv. “float” (vyplavování) a také ručně všechny třešně, které mají nějaké defekty.
Poté dáme třešně do uzavřených plastových barelů nebo pytlů a necháme je fermentovat bez přístupu vzduchu po dobu 20 až 30 hodin. Délku fermentace volíme podle aktuálního počasí.
Následně fermentované třešně zbavíme slupky, a necháme kávu se zbytky dužiny znovu fermentovat bez přístupu vzduchu, s přidáním roztoku s mikroorganismy (laktobacily). Doba fermentace se pohybuje od 48 do 60 hodin. Nakonec kávu promyjeme a necháme usušit. Doba sušení trvá 15 až 20 dní.”
Jsme hodně aktivní na sociálních sítích.
Přesvědčte se sami a sledujte nás!